keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

VOIMAVIRTA- KEHITTÄJÄTYÖRYHMÄN BLOGI VOIMISTUU JÄLLEEN!

Blogin puolella on ollut nyt hiljaisempaa. Kesäaurinko alkaa pikkuhiljaa lämmittää, joten nyt jos koskaan on sopiva aika myös tälle kasvulle.Voimavirta ei suinkaan ole ollut täysin hiljaiselolla vaan joulukuussa 2016 Voimavirta lähti jälleen käyntiin monilla uusilla kasvoilla. Oli myös hienoa nähdä, kuinka porukassamme pysyy edelleen heitäkin, jotka tulivat mukaan voimavirtaan jo vuonna 2013. Wau! Alla on hieman enemmän kerrottuna mistä Voimavirrassa onkaan kyse. Tervetuloa siis jälleen mukaamme! :)



VOIMAVIRTA-KEHITTÄJÄTYÖRYHMÄ

TÄSSÄ PORUKASSA ON VOIMAA JA VIRTAA!

Mistä kaikki lähti? Voimavirta-kehittäjätyöryhmä kokoontui ensimmäisen kerran jo vuonna 2013 Avanti työllisyyden kuntakokeilun aikana. Toiminta lähti heti innolla eteenpäin ja se sama innostava kiinnostus on pysynyt näiden vuosien aikana. Tätä on selkeästi tarvittu! Kokemus on, että Voimavirrassa uskaltaa sanoa ääneen ja, että asiat menevät sovitulla tavalla eteenpäin. Valmista raamia ei ole, vaan se suunnitellaan yhdessä ja se muovaantuu pitkin matkaa.

Voimavirrassa olemme yhdessä kehittäviä, oivaltavia ja toteuttavia. Voimavirrassa yhdessä käytetty aika on aina merkityksellistä, jokaisella tapaamisellamme on tarkoitus. Annamme tilaa toistemme ajatuksille ja ideoille, keskustelemme ja pohdimme. Annamme kuitenkin hiljaisuudenkin puhua. Näin tehokasta ajankäyttöä me Voimavirrassa toteutamme.

Voimavirta-kehittäjätyöryhmän tavoitteena on tuoda esille asioita, joita on hyvä ottaa huomioon kun työllistymistä edistäviä palveluita suunnitellaan ja toteutetaan. Asiakaslähtöisyys, se on sitä mitä me haluamme palveluilta. Voimavirrassa annamme ja vastaanotamme palautteita erilaisista työelämään liittyvistä palveluista. Viemme kehittämisideoitamme eteenpäin ja kerromme mikä toimii ja mitä tarvitaan. Ajattelemme, että kun katse ja suunta ovat kohti työelämää, tarvitaan siihen liittyviä tukevia palveluita ja sujuvaa yhteistyötä kaikkein kanssa. Meillä on katse tulevaisuudessa ja toimivassa yhteistyössä!

Voimavirrassa haluamme korostaa sitä, että työttömyys ei ole aina oma valinta vaan siihen vaikuttavat monet muutkin tekijät. On tärkeää korostaa sitä, että on ihmisiä, jotka haluavat aidosti tehdä työtä. Ihmisiä, jotka haluavat olla osa yhteiskuntaa ja pärjätä omillaan. Voimavirta-kehittäjätyöryhmä haluaa rikkoa niitä kielteisiä ennakkoluuloja ja uskomuksia työttömyydestä ja siihen johtavista syistä, joita työttömät työnhakijat kohtaavat vieläkin liian usein. 

Syksyllä käynnistyi uudistunut kehittäjätyöryhmä.  Meininki on mahtava ja vastaanotto lämmin. Aito kiinnostus yhteiskunnan asioista kerää ihmisiä edelleen saman pöydän ääreen. Meillä nauretaan, mutta myös vakavoidutaan. Eriävät mielipiteet otetaan vastaan mielenkiinnolla ja niistä poimitaan yhtymäkohtia. Olemme avoimia ja rehellisiä. Tarkastelemme asioita eri näkökulmista, juuri niin kuin palveluiden ja systeemien rakentamisessa pitäisikin tehdä. Haluamme vaikuttaa!

 

Yhdessä vaikuttaen Voimavirta on mukana työllisyyden kehittämistyössä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti